Team

Ergotherapeut: 

Heleen Velsink
Ik ben ruim 25 jaar als ergotherapeut werkzaam in de revalidatie. Ik heb brede ervaring met verschillende doelgroepen, maar heb mij vooral ontwikkeld in de neurologische revalidatie.
In de revalidatie vind ik het belangrijk dat mensen informatie krijgen. Door kennis te delen, voorlichting te geven en alles uit te leggen begrijpt u beter wat u moet doen of juist moet laten om optimaal te herstellen.  Door in uw eigen omgeving te oefenen met de activiteiten die voor u belangrijk zijn revalideert u optimaal. Al met al kunnen revalidatietrajecten zo een stuk korter zijn en beter.

Ik sta ingeschreven in het kwaliteitsregister en heb meerdere nascholingen en opleidingen gevolgd binnen de neurologie en geriatrie.

Logopedist:

Anke Coerts
Vanuit mijn eigen praktijk “Uit het hoofd” ben ik betrokken bij Teamrevalidatie. Ik ben bijna 30 jaar als logopedist werkzaam. In die periode heb ik vooral volwassen patienten behandeld met neurologische spraak-, taal- en slikstoornissen. Door het werken in een  verpleeghuis- en ziekenhuissetting, ben ik gewend om multidisciplinair samen te werken met (huis)artsen, verpleegkundigen en andere disciplines als ergotherapie en fysiotherapie. Sinds ongeveer 10 jaar neem ik deel aan het Parkinson Netwerk Haarlemmermeer en omstreken.  Dit houdt in, dat ik een opleiding heb gevolgd om Parkinsontherapeut te worden en dat ik mijn kennis op peil houdt door regelmatig scholingen te volgen en te overleggen met collega’s in de regio.

Naast logopedist ben ik ook als afasietherapeut geregistreerd. Dit houdt in, dat  ik ruime ervaring heb in het onderzoeken en  behandelen van mensen met afasie zowel vlak na de beroerte, als in de revalidatie- en chronische fase.Verder heb ik affiniteit met  het gebruik van muziek in mijn behandelingen. Ik geef wekelijks de Ronnie Gardiner Methode (RGM),  een vrolijke, gestructureerde, multi-sensorische oefenmethode voor de hersenen, waarbij ritme en muziek worden ingezet om beweging, spraak en cognitie te stimuleren. Doordat er meerdere hersengebieden tegelijkertijd geactiveerd worden (o.a. zien, horen, motoriek, spraak, geheugen) is het een enorm sterke manier om de conditie van de hersenen te verbeteren.

Fysiotherapeut:

Kelly Loogman
Sinds september 2017 ben ik als fysiotherapeut werkzaam bij de Praktijk Heemstede, waar ik o.a. werk met mensen met een neurologische aandoening, Tijdens mijn studie heb ik meerdere stages gelopen in de revalidatiesetting. Mijn laatste seniorstage op de Poliklinische Revalidatie Behandeling (PRB) van het Spaarne Gasthuis in Hoofddorp, waar ik veel ervaring heb opgedaan met het werken met mensen met een beroerte, zowel in de revalidatie- als chronische fase.

Als fysiotherapeut vind ik het belangrijk dat mensen weer zo zelfstandig mogelijk terugkeren in de maatschappij. Het stimuleren van de eigen regie en het streven naar een optimale kwaliteit van bewegen staat dan ook centraal in mijn behandelingen. Tijdens de behandeling maak ik veel gebruik van functionele training die aansluit op de dagelijkse handelingen van de patiënt, denk hierbij aan het opstaan uit de stoel, lopen (eventueel met een loophulpmiddel) en traplopen. Natuurlijk wordt er tijdens de behandeling altijd rekening gehouden met de voorkeuren, wensen, behoeften en verwachtingen van de patiënt (de hulpvraag).

Ergotherapeut:

Ageeth Huiberts
Vanuit mijn eigen praktijk “Ergo s-XL” ben ik betrokken bij Teamrevalidatie. Ik heb meer dan 30 jaar ervaring als ergotherapeut in verschillende instellingen en heb inmiddels een zeer brede ervaring opgebouwd met alle facetten van de ergotherapie. Ik heb cliënten behandeld, van jong tot oud (6-100) met uiteenlopende vraagstelling en problematiek, zowel in een instelling, in de thuissituatie als op het werk of school.


Voor mij staat klant- en resultaatgerichtheid op de eerste plaats. Ik ben een flexibel, zelfstandig, oplossingsgericht persoon en wil mensen op een respectvolle manier begeleiden door ze te stimuleren hun vaardigheden op te bouwen en ze inzicht te geven in wat ze kunnen, waardoor ze beter in staat zullen zijn om mee te draaien in de maatschappij. Om dit te kunnen bereiken vind ik het belangrijk en prettig om met anderen samen te werken om gezamenlijk een mooi resultaat neer te zetten.

Ergotherapeut en psychosomatisch therapeut:

Mariel Houweling
Ik ben ergo- en psychosomatisch therapeut en daarnaast ben ik coach in mijn eigen praktijk in Heemstede.

Als therapeut heb ik meer dan 25 jaar gewerkt in revalidatiecentra en ziekenhuizen. Mensen, met al hun persoonskenmerken, drijfveren en motieven, fascineren mij enorm. Ik ben graag een empathisch luisterend oor, een spiegel en een confronterende sparringpartner in één – ik breng graag wat humor in om het luchtig te houden.

Ik heb veel ervaring in neurologische klachten zoals beroerte of hersenletsel maar ook in psychosomatische klachten, chronische aandoeningen, vermoeidheid- en spanningsklachten en long-COVID.

Op vrijdagmiddag zit ik in de praktijk van Nieuw-Groenendaal in Heemstede. Mocht dit niet haalbaar zijn dan kan ik ook op huisbezoek komen.