Actueel

Wilt u meedoen aan onderzoek?
September 2022
De Hersenstichting zoekt nog deelnemers voor verschillende onderzoeken. Het doel is om hersenaandoeningen te voorkomen en beter te behandelen. Ze hebben deelnemers nodig voor onder andere “Invloed van leefstijl op gezond brein”, “Een medicijn voor beter herstel na beroerte”, Omgaan met Wearing-off bij Parkinson” en nog zeven andere onderzoeken en  innovaties. Bekijk hier de onderzoeken. Fijn als u er over na wilt denken om mee te doen.

Hersenletsel en onderprikkeling
September 2022
Zelfs als je hersenletsel hebt, bestaat er onderprikkeling. Het blijft dus altijd zoeken naar een balans tussen overprikkeling en onderprikkeling. Lees het blog van Laura naar haar zoektocht om haar leven in te richten op haar mogelijkheden en beperkingen. Door haar verhaal te delen wil ze andere mensen helpen. Zo hoopt ze  dat haar verhaal begrip, inzicht of verlichting kan geven. Lees hier haar blog.

Goede nachtrust
September 2022
Goed slapen is heel belangrijk voor je. Echter lukt dat niet altijd bij iedereen. Op de website van de Hersenstichting geven ze tips gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Lees hier de tips.

Prikkelarme Cultuur – genieten van cultuur, maar dan met minder prikkels
September 2022
Even cultuur snuiven in bijvoorbeeld een museum of theater. Als je snel overprikkeld raakt, kan dit een uitdaging zijn. Gelukkig is er nu een Prikkelarme Cultuuragenda!
Dat is een mijlpaal voor het Nederlandse cultuurlandschap. Deze unieke agenda is tot stand gekomen op initiatief van de Stichting Onbeperkt Genieten en met steun van de Hersenstichting.
Kijk op: prikkelarmecultuuragenda.nl

Podcast “Tussen je oren”
September 2022
Tussen je oren is een podcastserie van de Hersenstichting over de impact van onzichtbare gevolgen na een hersenaandoening. In de podcast vertellen verschillende bekende Nederlanders over de onzichtbare gevolgen die zij ervaren en hoe zij ermee omgaan.
Beluister de podcast via hersenstichting.nl/podcast-tussen-je-oren  of via je podcast-app zoals spotify, apple Podcasts of google Podcasts.

Animatie Ergotherapie bij Hersenletsel
Augustus 2022
Denk aan een ergotherapeut wanneer jouw cliënt met hersenletsel vastloopt in werk, hobby of relatie of wanneer deze cliënt problemen ervaart zoals vermoeidheid of overprikkeling. Ergotherapie is ook zinvol wanneer het hersenletsel langer geleden is! Bekijk het filmpje hier.

 

Samen vragen we aandacht voor onzichtbare gevolgen van een hersenaandoening
Juli 2022
Samen met bekende Nederlanders, onze supporters én ambassadeurs roepen we iedereen op mee te doen aan de campagne. Zodat we samen meer erkenning, begrip en solidariteit tonen voor iedereen die dagelijks moet leven met de impact van een hersenaandoening én de vaak onzichtbare gevolgen hiervan zoals overprikkeling en (chronische) vermoeidheid.

Kijk op de website voor meer informatie en lees wat jij kan doen! 
Zo kan je bijvoorbeeld een paars ‘solidariteitslintje’ dragen en daar een foto van posten op social media of wandel zaterdag 9 juli mee met de ‘Hersenstichting Sunset Walk’ in Noordwijk!

Hulpmiddelenkoffer
Augustus 2021
Ergotherapeuten Teamrevalidatie krijgen koffer van Edwin van der Sar Foundation.
De Edwin van der Sar Foundation is – in samenwerking met Ergotherapie Nederland en Vegro Thuiszorgwinkels – een nieuwe actie gestart ten behoeve van revalidatie van mensen met een hersenbeschadiging. Met deze koffer kunnen hulpmiddelen direct ingezet worden bij de behandeling en/of worden achtergelaten na de oefensessie.
Op de foto Heleen en Ageeth, de ergotherapeuten, die 30 augustus het koffertje overhandigd krijgen van Paul van der Hulst, accountmanager Noordwest Vegro Zakelijk.