Actueel

Sunset Walk
Zaterdag 6 juli 2024

Op zaterdag 6 juli vindt alweer de derde editie van de Sunsetwalk plaats. met dit prikkelvriendelijke evenement vraagt de hersenstichting meer aandacht en begrip voor iedereen die dagelijks moet leven met de onzichtbare gevolgen van een hersenaandoening.

Kijk op sunsetwalk.nl voor meer informatie.  

Dag van de Fietshelm
Woensdag 10 april 2024

Op woensdag 10 april 2024 vindt de derde Landelijke Dag van de Fietshelm plaats. Doel van deze dag is om het belang van de fietshelm onder de aandacht te brengen bij jong en oud.

Kijk op website voor meer informatie.  

Hernieuwd revalidatieprogramma!

Een revalidatieprogramma voor mensen met een hersenschudding. Multidisciplinair en intensief.

Als neurologie gespecialiseerde praktijk hebben wij inmiddels veel ervaring opgebouwd met hersenschuddingen. Nieuwe inzichten maakten dat wij een hernieuwd programma hebben opgesteld met ergotherapie, muziektherapie en fysiotherapie. Het is een intensief programma met de duur van 3 tot 6 maanden, waarin er gemiddeld twee keer in de week revalidatie plaats vindt.

Kijk hier of het wat voor u is!

Je vermoeidheid te lijf

Je vermoeidheid te lijf van Annemarieke Fleming. Het is een boek over de methode “opbouw van reserves” die we ook veel in onze behandelingen gebruiken.

Ervaringsfilmpje overprikkeling na hersenletsel
Dankzij hulp van de Hersenstichting en de Van der Sar Foundation is Simone, met niet aangeboren hersenletsel, weer aan het werk. Dankzij begrip en erkenning heeft ze weer plezier en energie om aan het werk te gaan.

Bekijk hier het filmpje.

Vragen en antwoorden na een hersenschudding 
Kijk vooral eens op de website van de Stichting Hersenschudding. Dit platform voor lotgenoten en professionals zit boordevol informatie over de nieuwste inzichten en behandelingen, maar ook tips voor boeken, podcasts en dergelijke.

Bekijk hier de website van Stichting hersenschudding.

Interessant boek! Zelfhulpgids long covid
December 2022
Boekentip! Dit boek zag ik bij een client liggen die kampt met de gevolgen van long covid. Zij is er erg enthousiast over. Verschillende onderwerpen worden besproken; van vermoeidheid tot ademoefeningen en de verklaring van hoofdpijn. Een goed naslagwerk die je helpt om er mee om te leren gaan en er zo goed mogelijk uit te komen.

Klik hier om het boek te bestellen.

Covid -19  & werk
December 2022
Via deze website vind je duidelijke en heldere animaties over inkomen bij ziekte, wet verbetering poortwachter en de WIA.
Goed om te weten!

Interessant boek! Overprikkeld brein
December 2022
Nog een boekentip! Deze heb ik zelf gelezen en is een mooie aanvulling op paramedische inzet, omdat dit boek meer over lifestyle gaat. De verbinden die de hersenen hebben, door middel van de nervus vagus met hart en darmen, is interessant om te lezen. De auteur komt met veel voorbeelden en is hierbij erg vol van zichzelf: dat vond ik wel een beetje jammer. Het maakt het wat reclame-achtig. Toch de moeite waard!

Bestellen kan via haar website.

Hersenletsel en onderprikkeling
Zelfs als je hersenletsel hebt, bestaat er onderprikkeling. Het blijft dus altijd zoeken naar een balans tussen overprikkeling en onderprikkeling. Lees het blog van Laura naar haar zoektocht om haar leven in te richten op haar mogelijkheden en beperkingen. Door haar verhaal te delen wil ze andere mensen helpen. Zo hoopt ze  dat haar verhaal begrip, inzicht of verlichting kan geven. Lees hier haar blog.

Prikkelarme Cultuur – genieten van cultuur, maar dan met minder prikkels
Even cultuur snuiven in bijvoorbeeld een museum of theater. Als je snel overprikkeld raakt, kan dit een uitdaging zijn. Gelukkig is er nu een Prikkelarme Cultuuragenda!
Dat is een mijlpaal voor het Nederlandse cultuurlandschap. Deze unieke agenda is tot stand gekomen op initiatief van de Stichting Onbeperkt Genieten en met steun van de Hersenstichting.
Kijk op: prikkelarmecultuuragenda.nl

Podcast “Tussen je oren”
Tussen je oren is een podcastserie van de Hersenstichting over de impact van onzichtbare gevolgen na een hersenaandoening. In de podcast vertellen verschillende bekende Nederlanders over de onzichtbare gevolgen die zij ervaren en hoe zij ermee omgaan.
Beluister de podcast via hersenstichting.nl/podcast-tussen-je-oren  of via je podcast-app zoals spotify, apple Podcasts of google Podcasts.

Animatie Ergotherapie bij Hersenletsel
Denk aan een ergotherapeut wanneer jouw cliënt met hersenletsel vastloopt in werk, hobby of relatie of wanneer deze cliënt problemen ervaart zoals vermoeidheid of overprikkeling. Ergotherapie is ook zinvol wanneer het hersenletsel langer geleden is! Bekijk het filmpje hier.